Principal Social media Definiți etichetarea: Ce este o etichetă?
Social media

Definiți etichetarea: Ce este o etichetă?

Definiți etichetarea: Ce este o etichetă?
Anonim

O explicație despre ce etichetare este pe web

Image
 • Facebook
 • Instagram
 • Stare de nervozitate
 • pinterest
 • deDaniel Nations

  28

  28 de persoane au considerat acest articol util

  O etichetă este un cuvânt cheie sau o expresie utilizată pentru a grupa o colecție de conținut împreună sau pentru a atribui o bucată de conținut unei anumite persoane sau entități.

  Deci, pentru a defini etichetarea, în mod esențial, ar trebui să atribuiți un cuvânt cheie sau o expresie care descrie tema unui grup de articole, fotografii, videoclipuri sau alte tipuri de fișiere media ca o modalitate de a le organiza și accesa ușor mai târziu. O etichetă poate fi, de asemenea, utilizată pentru a atribui o bucată de conținut unui alt utilizator.

  De exemplu, dacă ai publicat câteva articole pe un blog despre antrenamentul câinilor, dar nu toate mesajele de pe blogul tău erau despre antrenamentul câinilor, atunci poți atribui doar acele câteva postări la eticheta „antrenament pentru câini” pentru o organizare ușoară. De asemenea, puteți atribui mai multe etichete oricărui post, cum ar fi utilizarea unei etichete „antrenament pentru câini începători” pentru a face deosebire de tipurile mai avansate de posturi de antrenament pentru câini.

  Dacă ai încărcat o grămadă de fotografii pe Facebook la o nuntă la care ai participat, ai putea să etichetezi profilurile prietenilor tăi la fotografiile specifice unde apar. Etichetarea pe rețelele de socializare este excelentă pentru a continua conversațiile.

  Tot felul de servicii web utilizează etichetare - de la rețelele sociale și platforme de blogging la instrumente de productivitate bazate pe cloud și instrumente de colaborare în echipă. În general, puteți eticheta bucăți de conținut sau puteți eticheta persoane (precum profilurile lor sociale).

  Haideți să aruncăm o privire asupra diferitelor moduri în care puteți utiliza etichetarea online.

  Etichetare pe bloguri

  Având în vedere că WordPress este în prezent cea mai populară platformă de blogging de pe web, ne vom concentra pe modul în care funcționează etichetarea pentru această platformă. WordPress are în general două moduri majore prin care utilizatorii își pot organiza paginile și postările - categorii și etichete.

  Categoriile sunt folosite pentru a grupa grupuri mai mari de conținut pe baza unei teme generale. Pe de altă parte, etichetele permit utilizatorilor să obțină mai multă specificitate, grupând conținutul cu mai multe cuvinte cheie și etichete de expresie pentru a obține un caracter super descriptiv.

  Unii utilizatori WordPress pun nori de etichete în barele laterale ale site-urilor lor, care arată ca o colecție de cuvinte cheie și link-uri de fraze. Pur și simplu faceți clic pe o etichetă și veți vedea toate postările și paginile care au fost alocate etichetei respective.

  Etichetare pe rețelele sociale

  Etichetarea pe rețelele de socializare este extrem de populară și este cea mai bună modalitate de a face conținutul dvs. mai vizibil pentru persoanele potrivite. Fiecare platformă are propriul său stil de etichetare unic, dar toate urmează aceeași idee generală.

  Pe Facebook, puteți eticheta prietenii în fotografii sau postări. Pur și simplu faceți clic pe opțiunea Etichetă fotografie din partea de jos a fotografiei pentru a face clic pe o față și adăugați numele unui prieten, care le va trimite o notificare despre faptul că au fost etichetate. Puteți, de asemenea, să etichetați numele unui prieten în orice secțiune de post sau comentariu, tastând simbolul @ urmat de numele lor, care va declanșa sugestii automate ale prietenilor pentru care puteți alege.

  Pe Instagram, puteți face aproape același lucru. Totuși, marcarea postărilor ajută mai mulți utilizatori care nu sunt deja conectați să-ți găsească conținutul atunci când caută etichete specifice. Tot ce trebuie să faceți este să tastați semnul # înainte de un cuvânt cheie sau o frază în subtitlul comentariilor unei postări pentru a-i atribui eticheta.

  Desigur, când vine vorba de Twitter, toată lumea știe despre hashtag-uri. Ca și Instagram, trebuie să adăugați acel simbol # la început sau un cuvânt cheie sau o frază pentru a-l eticheta, ceea ce va ajuta oamenii să urmeze discuția în care vă aflați și să vă vadă tweet-urile.

  Deci, care este diferența dintre etichete și hashtags?

  Întrebare excelentă. Ambele sunt aproape identice, dar au unele diferențe subtile. În primul rând, un hashtag implică întotdeauna includerea unui simbol # la început și este de obicei folosit doar pentru urmărirea conținutului social și a discuțiilor pe social media.

  Etichetarea se aplică de obicei persoanelor și blogurilor. De exemplu, majoritatea rețelelor sociale trebuie să introduceți mai întâi simbolul @ pentru a eticheta un alt utilizator, iar platformele de bloguri au secțiuni proprii în zonele de backend pentru a adăuga etichete, care nu necesită tastarea unui simbol #.

  Etichetare pe Instrumente bazate pe cloud

  Mai multe instrumente bazate pe cloud pentru productivitate și colaborare au sărit pe banda de etichetare, oferind modalități utilizatorilor de a-și organiza conținutul și de a atrage atenția altor utilizatori.

  Evernote, de exemplu, vă permite să adăugați etichete la notele dvs. pentru a le menține frumos și organizat. Majoritatea instrumentelor de colaborare precum Trello și Podio vă permit să etichetați numele altor utilizatori pentru a interacționa cu ușurință cu ei.

  Deci, tot ce trebuie să știți este că etichetarea oferă un mod convenabil de a organiza, găsi și urmări informații - sau de a interacționa alternativ cu oamenii. Fiecare etichetă este un link cu clic, care vă duce fie la pagina unde puteți găsi colecția de informații, fie profilul persoanei etichetate.