Principal Home theater Actualizarea surpriză face televizoarele OLED LG și mai bune
Home theater

Actualizarea surpriză face televizoarele OLED LG și mai bune

Actualizarea surpriză face televizoarele OLED LG și mai bune
Anonim

Menținerea ritmurilor LCD-urilor de înaltă performanță

 • Muzica Pentru Viața Ta
 • Elementele de bază
 • Ghiduri și tutoriale
 • Sfaturi si trucuri
 • Concepte cheie
 • A tăia legătura
 • deJohn Archer

  Scriitor independent care acoperă tehnologia de televiziune și video și industria electronică.

  După ani buni și speranță, televizoarele OLED 4K UHD de la LG au sosit. Inițial, cu toate acestea, emoția fanilor AV la așteptarea mult așteptată a acestor revoluționare ecrane OLED a fost ușor neclintită de aparenta lor incapacitate de a reda noul format de imagine HDR.

  Apoi, într-un anunț șoc care a contrazis tot ce spusese până acum compania, LG a dezvăluit că generația sa actuală de televizoare OLED 4K este capabilă să joace HDR până la urmă. În cele din urmă.

  Iată declarația completă a LG:

  Tehnologia OLED TV este perfect potrivită pentru afișarea conținutului HDR pe baza capacității sale de a oferi niveluri de negru perfecte și contrast infinit. După finalizarea specificațiilor tehnice pentru HDR, LG intenționează să ofere o actualizare a firmware-ului pentru seria LG EG9600, care va suporta conținutul HDR. Această actualizare a rețelei va permite consumatorilor să se bucure de conținut HDR transmis prin aplicațiile partenere Smart TV ale LG sau livrate prin alte dispozitive prin interfața IP a televizorului.

  Citind între linii

  Această dezvoltare neașteptată a fost o veste grozavă pentru fanii OLED. Dar dacă citești între rândurile enunțului, ridică câteva întrebări. În primul rând, pare ciudat faptul că actualizarea firmware-ului include doar anumite seriale TV EG9600. LG a confirmat că proprietarii televizoarelor OLED HD EC9300 și, chiar mai surprinzător, televizoarele OLED 4K LG EC9700 nu vor beneficia de actualizarea HDR.

  De asemenea, limbajul specific al ultimei linii a declarației ridică îndoieli serioase dacă EG9600-urile actualizate vor putea reda HDR de pe discurile Blu-ray UHD adecvate. Declarația vorbește doar despre compatibilitatea HDR prin aplicații de streaming încorporate pe televizor și dispozitive externe printr-o interfață IP. În mod evident, nu menționează faptul că intrările HDMI ale televizorului sunt capabile să gestioneze HDR, ceea ce ar exclude UHD Blu-ray din partidul HDR al EG9600.

  Cel mai ciudat lucru despre această situație este faptul că alți producători au declarat că consideră că este o treabă ușoară să actualizezi prizele actuale HDMI 2.0 la standardele HDMI 2.0a care ar putea fi necesare pentru HDR UHD Blu-ray.

  De ce să aștepți?

  Cu unele televizoare LCD compatibile cu HDR, cum ar fi Samsung UN65JS9500, este puțin ciudat că LG a declarat că va aștepta până când toate standardele industriei HDR vor fi completate înainte de a lansa actualizarea firmware-ului EG9600. Poate că este mai bine să aștepți și să fii sigur că actualizarea firmware-ului atunci când apare, cel puțin are loc lucrurile pe loc.

  Există o altă îngrijorare cu privire la actualizarea HDR EG9600 - dacă această generație de televizoare OLED LG poate oferi suficientă luminozitate pentru a face dreptate formatului înalt de gamă dinamică. Dolby-ul (în mod nerealist) preia redarea HDR, de exemplu, este construit în jurul unui ecran capabil să pompeze o imensitate de 4000 de lumeni, în timp ce Samsung și-a redesenat complet televizoarele LCD pentru HDR, pentru a le putea oferi o luminozitate maximă de 1000 lumeni. .

  Modelele EG9600 nu ating nici măcar jumătate din nivelurile de luminozitate ale Samsung. Pe de altă parte, tehnologia OLED a televizoarelor EG9600 ar trebui să contribuie la obținerea unei performanțe de contrast fără egal, așa că poate va oferi suficientă compensare HDR pentru lipsa de luminozitate.